Visita a l’Observatori Fabra de Barcelona

Som els alumnes de 1r de Secundària i us anem a explicar la sortida que hem fet aquest passat 31 de gener a l’Observatori Fabra.

Estem molt contents de la sortida perquè hem tingut la sort de gaudir d’un dia ben assolellat i, a més, hem quedat bocabadats en descobrir un edifici enmig de la muntanya del Tibidabo que és digne de visitar.

Ens han explicat que es tracta d’una construcció de l’any 1904 feta gràcies a la iniciativa privada del Marquès d’Alella. Des d’aleshores, continua sent un dels més importants centres d’investigació que tenim al país.

La primera part de la visita ens va permetre conèixer els primers aparells que s’utilitzaven i que són ara peces de museu. A continuació, vam pujar a la part superior on es troba la cúpula i un telescopi molt gros. Allà ens van explicar com funciona. També vam veure un aparell molt curiós que es diu heliògraf que serveix per determinar quantes hores de llum solar té cada dia de l’any.

La segona part la vam realitzar al jardí on es troba l’estació metereològica. És plena d’aparells com ara el pluviòmetre, l’anenòmetre i termòmetres diversos.

Fins i tot, ens van fer parar atenció en un parallamp gegant totalment necessari per evitar que en una tempesta elèctrica es facin malbé els aparells. Vam aprendre un munt de coses, tant és així que us animem a visitar-ho. Paga la pena de veure-ho!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *