Orientació a la UB

Un dels moments més importants a la nostra vida és el fet d’haver de decidir una carrera universitària que condicionarà el nostre futur. Per aconseguir aclarir una mica les nostres idees, vam assistir a una classe d’orientació a la Universitat de Barcelona. El concepte més important que vam extreure va ser que hem de tenir diversos factors en compte abans de prendre la decisió: valorar les nostres aficions, les sortides laborals que hi ha, la localitat de la universitat, la part econòmica i el pla d’estudis del grau. Aquesta activitat ens va ser molt útil per saber que encara tenim marge per escollir i, a més, ens va motivar acadèmicament, ja que van posar èmfasi a la importància i a la possibilitat de millorar les nostres notes de batxillerat.

Escrit per Berta, Eli i Sol (2n de Batxillerat)

El dimarts passat vàrem fer una visita a la UB i entre d’altres qüestions ens van ensenyar el funcionament d’un programa excepcional anomenat Zotero.

Zotero és un eina d´investigació digital gratuïta i lliure que permet realitzar tasques que requereixin l’ús de recursos bibliogràfics. Aquest programa permet arxivar les pàgines web o bé els arxius consultats per l’estudiant per tal que en qualsevol moment pugui adjuntar-los al treball, fer cites als autors o, simplement, emmagatzemar-los.

Per a aconseguir-ho, el programa distingeix entre diverses classes d’arxius de manera que els cataloga segons els seus respectius formats fent una biblioteca interna d’arxius referencials per al treball de manera ordenada i comprensible tant per al mateix software com per a la persona qui opera el programa.

Aquest programa distingeix entre arxius de vídeo (Avi, MP4, MP3, etc.) arxius PDF, .DOC, .TXT, PNG, JPG, GIF, etc.; en definitiva, presenta una gran versatilitat quant al tractament i gestió d’arxius alhora que interacciona amb d’altres programes com per exemple navegadors ⸻en aquest cas funciona com un complement adjunt al navegador que permet desar l’estructura HTML de les pàgines web i accionar-les sense connexió de manera que es puguin consultar fins hi tot sense connexió a internet. A més a més, és compatible amb el paquet de programes de Libre Office i actuent com un complement que sincronitza amb la funció prèviament esmenada amb tal de poder fer cites o adjuntar informació.

En resum, val a dir que es tracta d´una eina molt útil i voluble compatible amb els recursos que l´estudiant normalment empra per a fer treballs, ja que permet economitzar els esforços i el temps requerits per a fer referències, bibliografies o bé organitzar els continguts consultats.

Escrit per Èric Navarro i Oriol Bosch (1r de Batxillerat)

El dia 6 de febrer vam fer un sortida a la Universitat de Barcelona. En arribar a l’edifici ens van fer una petita orientació sobre els futurs estudis que podem escollir i ens van explicar com funciona la universitat. També, a banda d’orientar-nos, ens van fer una petita visita per tota la Universitat de Barcelona que és un edifici històric important.

En aquesta Universitat hi ha una part pública i una part privada: la pública inclou les classes per estudiar, els patis on tenen fauna per estudiar-la, la cafeteria i la biblioteca; la privada és on es troba el rectorat, és a dir, on tots prenen les decisions importants amb unes cadires dissenyades exclusivament per a la sala. Ens va cridar l’atenció que abans d’entrar al rectorat hi ha una petita entrada en la qual se situen els quadres de tots els rectors de la Universitat.

El que més ens va sorprendre, però, va ser la biblioteca i el Paranimf. La biblioteca és una magnífica sala per estimular la nostra saviesa i consta d’una gran quantitat de llibres antics i nous, els quals estan al servei per a qualsevol consulta. Al Paranimf, un auditori amb mobiliari històric, es fan grans graduacions i antigament s’exposaven els Projectes de Recerca.

Escrit per Emily Barnett, Chenxin Qiu, Judith Ruilópez i Anna Garcia (1r de Batxillerat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *