Participació a l’Olimpíada de Biologia de Catalunya 2018

La professora de Biologia ens va parlar de les Olimpíades de Biologia, així que vam decidir inscriure’ns-hi i poder aprendre d’aquesta experiència.

El dissabte 3 de febrer, la Clàudia i jo, la Marina Ribalaygue, vam anar a fer l’examen a la Universitat de Vic. Primer de tot, vam fer la prova; i un cop finalitzada, i mentre corregien els exàmens, ens van donar una mica d’esmorzar i vam fer una visita per la universitat on ens van ensenyar els diversos laboratoris que tenien. Seguidament, ens explicaven les diverses recerques que s’estaven duent a terme des de la Universitat de Vic. I per acabar, abans de donar els resultats de l’Olimpíada, ens van fer una presentació d’una recerca, la qual estan fent, que tractava sobre la regeneració dels teixits i tot seguit hi va haver l’acte de nomenament dels guanyadors.

Personalment, trobo que ha estat una experiència enriquidora per tot el coneixement que he adquirit durant la preparació per la prova i el que he après allà, però també ha estat enriquidora per l’organització de temps que m’he hagut de plantejar tant per l’estudi previ com l’organització del temps durant l’examen.

Jo sóc el Marc, i també vaig participar en les olimpíades, encoratjat per la meva professora de biologia, la Rosa. No obstant, al contrari de les meves companyes, enlloc d’anar a Vic a fer l’examen, el vaig realitzar a la Universitat de Barcelona, a la Facultat de Biologia, que cal dir que és preciosa i té un gran ambient. Quan vaig arribar, vaig anar a entregar la meva documentació i allà em vaig trobar amb la professora. Després vaig realitzar l’examen. En la meva opinió, era un examen extremadament difícil, d’un nivell altíssim. Un cop acabat l’examen, la Universitat ens va preparar un petit esmorzar al pati de la facultat, on els participants vam estar parlant una estona i comentant l’examen. Posteriorment, mentre es feia la correcció dels exàmens, una antropòloga de la universitat ens va fer una xerrada que tractava sobre l’antropologia per resoldre misteris. Va ser una xerrada molt interessant i molt divertida en la qual vaig aprendre moltes coses, així com també em vaig endinsar una mica més el món de l’antropologia i els crims, amb el qual no estava gens familiaritzat. Un cop els exàmens van estar corregits i puntuats, l’organització va passar a dir els noms dels finalistes de l’Olimpíada (uns noms entre els quals, llàstima, no figurava el meu). Tot i no haver-me pogut classificar per a la final, va ser una experiència molt interessant i enriquidora ja que vaig poder viure un ambient universitari i també fer un examen i rebre una xerrada molt interessant que no tothom té la sort de poder escoltar.

Sí, la Marina i jo, la Claudia Pombo, vam anar a la Universitat de Vic a realitzar la prova. Primer de tot vam confirmar les inscripcions i seguidament vam anar a l’aula a realitzar l’examen. Un cop realitzat l’examen van organitzar un esmorzar amb diferents tipus d’entrepans i vam poder gaudir d’un espai amb taules amb vistes al jardí de la universitat. A continuació vam fer un recorregut per les instal·lacions de la universitat (laboratoris, aules…) també vam gaudir de la oportunitat de conèixer diversos projectes a nivell europeu  on la Universitat de Vic participava.  Finalment vam anar a una aula on allà ens van fer una xerrada sobre els fibroblast a les ulceres venoses i la seva regeneració del teixit, seguidament van fer l’entrega de diplomes i van anunciar els guanyadors.

Ha estat una gran experiència donat que hem tingut la oportunitat de adquirir nous coneixements de biologia i també ens ha servit per poder aconseguir una dinàmica d’estudi diferent i a aprendre a organitzar-nos el temps correctament. Recomanaria aquesta experiència a tots els alumnes de biologia donat que ha estat increïble.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *