3r d’ESO al Picalletres

El passat dimarts dia 20 de març sis alumnes de tercer d’ESO vam anar a concursar a un programa de televisió en català, el Picalletres, que es fa a totes les comarques de Catalunya. Aquest programa consisteix a lletrejar un seguit de paraules organitzades en diferents nivells de dificultat i, entre aquests diferents nivells, per amenitzar el ritme del concurs se’n fan d’altres com ara detectar l’error ortogràfic d’algun mot o llegir correctament un embarbussament. L’objectiu és aconseguir la major puntuació possible per a classificar-se i passar a la següent fase.

La professora Anna va fer una preselecció dels alumnes i va fer-nos una prova de nivell per a seleccionar només a sis d’aquests, que posteriorment vam ser dividits en dos grups per a concursar. Els primers a participar van ser el grup de l’Aina Bosch, l’Andrea Blanqué i l’Álex García que van competir contra l’institut de Premià de Mar. Després de totes les proves, van aconseguir un total de punts de gairebé 400. Van posicionar-se en un bon lloc dins el Picarànquing tot i no classificar-se. El segon grup, el de la Laia Casta, la Natalia Murciano i en Marc Rodríguez, van aconseguir 570 punts i, gràcies a aquesta puntuació, van passar a la semifinal. En aquesta segona fase, van competir contra la mateixa escola que a la primera prova: Els Tres Turons d’Arenys de Mar. El dijous de la mateixa setmana vam guanyar la semifinal i vam passar a la final contra un grup del Valldemia de Mataró, el qual ens va vèncer per 110punts.

Estem molt contents de la nostra segona posició, però encara més perquè ha estat una experiència inoblidable que no hagués estat possible sense el suport de la nostra professora de català, l’Anna Aguilar, que ens va aportar els coneixements necessaris per obtenir un lloc molt digne en el rànquing. Estem tots molt orgullosos i satisfets del nostre resultat i per haver fet història a l’escola.

Els horaris per poder veure a la m1tv els programes dels nostres “picalletres” són:

Dimarts 17 d’abril: Escola Betlem A – Institut Premià de Mar B.

Dimarts 1 de maig: Institut Els Tres Turons B – Escola Betlem B.

Dimarts 12 de juny: 1a SEMIFINAL.

Dimarts 19 de juny: 2a SEMIFINAL.

Dimarts 26 de juny: FINAL.

Escrit per: Natalia Murciano, Aina Bosch, Álex García, Andrea Blanqué, Laia Casta i Marc Rodríguez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *